Afstandsbediening

Producten 1-16 van 108

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 108

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Afstandsbediening rolluik kopen?

Veel mensen kiezen voor het gemak van (elektrische) rolluiken aan de woning. Om het gebruiksgemak nog verder te verhogen kan het elektrische rolluik ook desgewenst op afstand bediend worden. Naast een eenvoudige afstandsbediening is het ook mogelijk om de rolluiken via uw smartphone of tablet met een Smart Home systeem te kunnen bedienen. Hoe dat werkt, en wat de voordelen zijn van rolluiken met afstandsbediening kunt u hieronder nalezen.

Voordelen van rolluiken op afstand te bedienen

Wilt u uw huidige rolluiken op afstand bedienen? Dat kan onder andere met onze rolluik afstandsbediening sets bestaande uit zender en ontvanger. Doordat we complete sets aanbieden waarmee u uw rolluik op afstand bedienbaar kunt maken, bespaart u op de prijs. Ervaar zelf het comfort van een op afstand bedienbaar rolluik, en vervang uw rolluik schakelaar door een ontvanger met zender voor draadloze bediening. Binnen onze rolluik afstandsbediening sets vindt u ook exemplaren die meerdere rolluik afstandsbedieningen bevatten; handig voor als u voorziet dat u de afstandsbediening van uw rolluik regelmatig kwijt zal zijn, of wanneer er meerdere personen over een afstandsbediening willen beschikken. Mocht u onverhoopt toch een rolluik afstandsbediening te kort komen of mocht u de oude verliezen of beschadigen, dan kunt u in ons aanbod afstandsbedieningen rolluiken altijd alsnog een extra exemplaar kopen.

  • Bedien de rolluiken voortaan met een afstandsbediening. Of met uw smartphone vanaf elke locatie met een Smart Home systeem.
  • Het is niet nodig om meerdere schakelaars te installeren, met een zender en ontvanger (ingebouwd in de motor of los verkrijgbaar) is het mogelijk meerdere afstandsbedieningen/zenders aan elkaar te koppelen.
  • De elektrische rolluiken kunnen aangesloten worden binnen een Domotica of Smart Home systeem voor extra functionaliteit. (optioneel)
  • Daardoor is het mogelijk om een smartphone of tablet met de app te gebruiken voor bediening van de rolluiken op afstand.

Rolluiken bedienen op afstand

Wanneer u werkt met een afstandsbediening is er altijd een zender/afstandsbediening en ontvanger nodig. De ontvanger is of ingebouwd in de motor of als losse module aan te schaffen voor een reeds elektrische motor. Omdat het draadloze systeem voor rolluiken werkt met een radiografisch signaal is het niet nodig om de afstandsbediening direct op de ontvanger te richten, u kunt de afstandsbediening door muren heen gebruiken. Afhankelijk van het type afstandsbediening is het ook mogelijk om deze te verkrijgen met een ingebouwde display(timer).

Rolluiken en Smart Home systemen

Het komt steeds vaker voor dat we in onze woonhuizen slimme apparaten aan elkaar koppelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een slimme thermostaat, Ring-deurbel, verlichting met dimmers, de koelkast, maar ook rolluiken. Deze kunnen allen deel uitmaken van een smart home systeem. Hiervoor is een speciale hub benodigd die communiceert met de aanwezige apparatuur. Een smartphone of tablet met een speciale app kan gebruikt worden om diverse apparaten in huis te bedienen (Somfy). Gaat het echt alleen om de rolluiken dan zijn er ook alternatieve merken beschikbaar (Brel en ASA). De software geeft daarbij ook terugkoppeling over de status van het apparaat. Het is zelfs mogelijk om de rolluiken vanaf een andere locatie te bedienen via de app.

Voor meer informatie over de mogelijkheden om uw rolluik afstand bediend te maken, kunt u altijd contact opnemen met Rolluikonderdeel.nl. Wij helpen u graag verder.

 

 

 
Copyright © 2019-2021 Rolluikonderdeel.nl | Realisatie Young-dogs.com